fbpx

Svaret er enkelt: Systematik og fokus.

Jeg er lidt irriteret: Det er SÅ nemt – og så er der kæmpe forskel på hvad udbyttet bliver. Hør her:

Jeg har gennemført en omfattende træningsprogram for en kædeforretning. Målet var en ting, nemlig at omsætte for 5% mere.

De fem procent skulle blive til tre på bunden, dvs. at tre omsætningskroner skulle flyttes til bundlinien via denne formel:Omsætning i dag: DKK 100

Bundlinie i dag: DKK 2

Mersalgsomsætning: DKK 5
Heraf moms: DKK 1
Vareforbrug: DKK 1

Mersalgs DB: DKK 3

Bundlinie i morgen: DKK 5

Altså en fordobling af bunden +  det løse.

Jo, hold nu op med dit jydeskeptiske (no offense, kære jyder) ævl om “ka’ det nu å wær rigtigt?” Det KAN det!

Hvis du ikke tror på det så spring lige herover (og kom tilbage og læs videre): http://www.youtube.com/watch?v=seVfBGN5e2c

Ja, det blev til DKK 5,9 mio PÅ BUNDEN på 18 måneder. Tag den!

Videre: Min kunde, kædeforretningen, fremlagde deres resultater efter de første to måneder. Jeg var chokeret!

Nogle enheder havde øget deres DB med over hundredetusinde kroner på 60 dage. Bare ved at sælge flere drikkevarer, mere frugt og add-ons. Det eneste de har ændret, er at de nu spørger alle kunder om alle de aftalte spørgsmål. Ikke McDonalds-agtigt, men stille og roligt, som en god dialog hvor kunden bliver inspireret og vejledt.

Andre enheder (og det er her jeg sgu bliver bare en lille smule irriteret) havde intet solgt, nada, nix, nul, nul komma nul. Æv!

Årsag: De havde ikke koordineret, justeret, planlagt eller talt sammen.

Det faktum at de intet har gjort i 33% af kæden – og at resten har gjort fra 50-100% af det de magter – betyder at kæden lige nu står til at gå glip af, hold fast, 8-16.000.000 mere på bundlinien i 2011.

Otte til seksten millioner, fordi er der en trediedel af biksen der har defokuserede ledere?!

Ja, og så fordi topledelsen har tusind ting at styre og sætte i gang – men helt ærligt: Hvor svært er det at bede tyve medarbejdere om at stille tre spørgsmål ekstra i timen?

Fortæl mig, at det er svært – og at du ikke orker at hive 8-16 stærke ned på bundlinien, fordi du har travlt med ombygning, ny IT og fordi det snart er påske…

Nå, solen skinner og vi glæder os over de der kan sælge – men helt ærligt, jeg har da ret i at det er ærgerligt, irriterende ikke?

Lyt på din favoritkanal:

Facebook kommentarer