fbpx

PlanesTrainsAutomobiles

Årets sidst blogpost skriver jeg fra seat 5E om bord på SAS’s MD-81. Jeg er på vej til Nice og har allerede et par gode serviceoplevelser i bagagen.

På vej hjem har jeg sikkert flere – den gode sydfranskere (ja, jeg ved det godt…) plejer at være særdeles inspirerende i deres servicearbejde. Mere om det om et par uger.

Vi begynder i taxien: Chaufføren der kørte os til lufthavnen, har jeg kørt med et par gange før. Han er pertentlig:

Bakker bilen ind i indkørslen, venter tålmodigt uden for vognen når man kommer ud, hjælper min søn på syv med barnesæde og sele og er i det hele taget af den gode gammeldags type, som man trygt ville overlade børn, hus og egen bil til.

Han kører roligt og kvikt. Undlader at kommentere tåbelige medtrafikanter og giver simpetlhen bare den bedste start på dagen – eller ferien. Kudos til Taxi Nord!

Så er vi i Kastrup T3. Altid en fornøjelse – specielt efter at SAS (sandsynligvis) har fyret de ondeste, vrisne medarbejdere og har udviklet resten til at føre den inter-skandinaviske flybutik på vej mod Jan Carlzon og 1984 niveau.

“Hej”, “God morgen”, “God tur” – tjek!

Øjenkontakt, smil (ægte, tror jeg) og fokus på den rejsende – tjek!

Hov – er jeg ved at være gammel? Jeg skriver “tjek” uden “ch”? Nå, videre:

Ved security: Vi viser boardingkort. “Tak – og go’ tur”

I tax-free: “Hvor har du gemt den-og-den deo?”

“Det skal jeg vise dig…” medarbejderen er sgu interesseret. Viser vej, Rådgiver og venter til jeg er tilfreds. Ønsker god weekend.

I flyet: Vi har sæder på to rækker. Intet problem. Purseren, en midaldrende herre med moustache, flytter sønnike og undertegnede op på række fem. Economy extra.

“Vi skal jo være lidt fleksibe” smiler han.

Hold da op, mand! Sikken en start – og vi er kun over Berlin påstår luftmatrosen med de fire snore over PA’en.

I må gerne slække bare lidt på standarden mens jeg er væk. Ellers skal jeg jo skifte branche. Det går ikke!

Nå. Med disse positive ord vil jeg ønske alle mine trofaste blog-læsere en dejlig jul.

Tak for snakken i 2011 – jeg vender stært tilbage i 12 med flere glade, sure, provokerende og forhåbentlig lærerige posts.

Stay tuned.

PS: Vil du ikke være sød at sende linket til denne blog post til tre kolleger? Det kan være din julegave til mig. Tak 🙂

PPS: Vil du høre mere om hvordan et (1, kun et enkelt) hotel tjente (DB, ikke omsætning) DKK 91.000 mere i november 2011? Stay tuned!

 

Lyt på din favoritkanal:

Facebook kommentarer