fbpx

Nu skal der sælges!

Stedet: Bredgade i København

Situation: Mulig køber til elbil

Problem: Sælger skubber kunde væk – med charme…

Jeg undres. Forleden var jeg ude på et hotel for at undervise i mersalg. I frokostpausen gik jeg en tur og stod pludselig foran en flot forretning: Tesla Motors i Bredgade.

Forretningen så flot ud – og dyr. Jeg gik ind – for jeg elsker biler.

Den ene sælger er i færd med at tale med en kunde – han ser mig og får hurtigt fat i en kollega som kommer mig i møde. Kollegaen er velklædt. Han ser venlig ud og kommer hen for at præsentere sig.

Han giver hånd og virker i det hele taget vældig flink.

Jeg tænker: “Fedt! Nu kan jeg endelig få en god case – en sag fra den virkelige verden – hvor der endelig er en sælger der kan noget”

Jeg siger: “Jeg kender en som har bestilt en bil hos jer. Jeg skal selv skifte bil og var interesseret i at høre om den nye fire-dørs sedan som I vist lancerer snart…”

Det er begyndte så smukt ender nu i katastrofe:

Sælger siger: “Ja, den bedste måde er at se på vores hjemmeside – www.teslamotors.com – der er al information…” Samtidig peger han venligt bagud mod en fin iMac der står i lokalet.

Jeg er lamslået. Var det det?

Ja.

Jeg siger, at det vil jeg gøre, men jeg vil da gerne høre mere nu jeg er her. Nu bliver det en hiven og sliden. Jeg skal hive information ud, jeg smider købssignaler i knolden på manden og han dukker sig, undviger og ruller rundt for at undgå et salg.

Øv! Øv! Øv!

Hvorfor Fanden investerer man millioner i lokaler, uddannelse, biler etc. for at undgå kunder?

På forespørgsel fortæller den stadig venlige sælger – undskyld medarbejder – at der vist kører ca. 30 Teslaer i Skandinavien.

30?

I wonder why…

Sælg nu for Tesla i Helvede!

Lyt på din favoritkanal:

Facebook kommentarer