fbpx

…opgradere kontakten?

Say what? Jo se lige herunder:

OK – det jeg prøver at sige er, at mange – også du, måske – gør det rigtige forkert. Eller gør det forkerte rigtigt – eller for sent. Forvirret? Følg med her.

Case: Du sidder og arbejder på din pc. Der tikker en mail ind fra en potentiel kunde: “Hej, jeg kan se at I sælger dit og dat. Hvad koster to ditter og en dat? Kan I levere hurtigt? Med venlig hilsen Sven-Bent”

Du tænker “Cool – en salgsmulighed. Jeg rykker!” og du mailer retur. Mailer? Ja, det gør 75% af dem jeg skriver til. De næste 20% svarer aldrig. De sidste 5% ringer.

OK. Så folk vælger forskellige kommunikationskanaler. Men der er mere: TIming.

Der er nemlig nogen der svarer straks – dvs. efter minutter. Andre der svarer efter nogle timer – og nogen som svarer efter nogle dage.

Der er altså to parametre her: Kommunikationskanal og hastighed. Også kaldet “quality” og “speed” ovenfor.

Det er nok indlysende at den der ringer – eller booker et møde for at høre mere – har bedre chancer end ham der mailer.

Det er også indlysende at ham der svarer nu har bedre chancer end ham der aldrig svarer.

Og den rette kombination medfører så nok højere salgsrate end den forkerte kombination.

Nu siger du: “Ja, det er godt med dig, din teoretiker-konsulent-der-er-så-klog-at-han-kunne-undvære-hovedet, men jeg har så travlt at det er umuligt at ringe, så det er bare synd. Jeg varer mine mails med en mail, mine telefoner med et telefonopkald for sådan er min verden.”

Hvad siger jeg så?

1. At du er en tumpe fordi du ikke bare prioriterer at ringe/mødes der hvor der er max gryn i sigte?

2. At du er “vi-plejer” ramt?

3. At du siger: “Folk bliver sure over at jeg ringer og foreslår et møde, når de nu tydelig har indikeret, at de vil maile sammen?”

4. At du ikke tør respondere kvikt fordi det virker desperat?

Ha, det siger jeg nemlig slet ikke, for så umulige læsere har denne blog ikke.

Derfor: Vis dine umulige, plejer-ramte kolleger skitsen ovenfor – og bed dem få fingeren ud, både sådan kvalitetsmæssigt og tidsmæssigt. Forklar dem, at sandsynligheden for at salg øges ved at være kvik – og ved at komme tættere på kunden!

Garanteret!

PS: Husk også at stille telefonen videre så den altid bliver taget hurtigt. Det er bedre at yngste elev tager mod besked om at du ringer tilbage, end at kunden opgiver og ringer videre til konkurrenten…

Lyt på din favoritkanal:

Facebook kommentarer