Drikkepenge?
Er det ok at presse kunderne til at give drikkepenge?
Ifølge en artikel i Politiken, beder tjenere, med hjælp fra en "ja/nej" knap, gæster om at vælge hvorvidt de ønsker at betale drikkepenge. Når jeg læser artiklen lyder det ret underligt. Men når jeg selv oplever en flink tjener på fx. Sticks & Sushi informere: "Såfremt du ønsker at give drikkepenge trykker du på den grønne..." så føles det fint.Systemet er i min verden ok - men som med mange andre ting, så er det meget et spørgsmål om måden det bliver sagt på.Jeg kan snildt forestille mig en uøvet, ung afløser kage rundt i det - men det er vel lederens ansvar at styre det?Så igen: Artiklen er da relevant, men næppe et gennembrud i restaurationsverdenen.Jeg ville meget hellere høre om hvordan vi bliver superdygtige til personlig service - som de fx. kan i på Concorde Hotel i Berlin. Læs et par anmeldelser her - og tænk på at prisen er på Scandic niveau i weekends og ferier!God sommer! Happy tipping out there...